Dit is de reden waarom je een dagcrème niet ’s nachts moet gebruiken!

Je gezicht schoonmaken is een belangrijk onderdeel van de dag. Het is belangrijk om daar niet even snel een doekje overheen te halen, maar echt grondig schoon te maken. De meeste vrouwen hebben een kastje vol smeerseltjes en potjes in hun nachtkastje staan, waarvan de dag- en nachtcrème het meeste wordt gebruikt. Is het nu eigenlijk onzin om 2 verschillende potjes te gebruiken of heeft dit een reden? Wij zochten dit uit!

creme

Je hebt vast wel eens gehad dat je nachtcrème op was en je uit noodzaak dagcrème had aangebracht? Je zou denken dat dit geen kwaad kan, maar eigenlijk is dat wel het geval. Er zijn namelijk niet voor niets twee soorten crèmes, en het is dan ook niet aan te raden voor je huid om deze twee om te wisselen. Wist je namelijk dat je huid verschillende ingrediënten nodig heeft op verschillende momenten?

Je huid staat overdag in de beschermingsmodus om zich te beschermen tegen de stralen van de zon en schadelijke stoffen. In de nacht houdt je huid zich juist bezig met het herstellen door het aanmaken van nieuwe cellen. Dat is dan ook de reden waarom je huid andere ingrediënten nodig heeft dan in de nacht, waardoor er dus uiteindelijk dus twee potjes met verschillende crèmes gemaakt zijn.

Reacties