Dit is DE tip voor iedereen die elke nacht naar het toilet moet

De ene heeft het wat vaker dan de ander: midden in de nacht opstaan omdat je naar de wc moet. Het kan heel vervelend zijn, want je moet er speciaal voor opstaan en daarnaast ben je helemaal uit je nachtrust. Ook kan je partner midden in de nacht ervan wakker worden.

Soms kan je daarna ook niet meer slapen wat resulteert in een vermoeide dag. Toch kan je niet anders en moet je toch echt opstaan om naar de wc te gaan. Wij hebben een tip voor jou waardoor je ’s nachts niet meer uit je bed hoeft om naar de wc te gaan. Japanse onderzoekers hebben namelijk een oorzaak gevonden voor dit problemen. Het nachtelijk plassen kan komen door je zout inname overdag.

Ze hebben een test gedaan met meer dan 200 personen en daarbij hebben ze de hoeveelheid zout die ze normaal innemen met 20 procent verlaagd. Wat het resultaat was? Aan het eind van de proef was het aantal keer dat ze ’s nachts naar de wc moesten fors gedaald.

Je hoeft nu natuurlijk niet zoutloos door het leven te gaan, maar je kan je zoutinname wel makkelijk verminderen. Als je thuis gaat koken kan je bijvoorbeeld in plaats van veel zout extra specerijen zoals gember en knoflook toevoegen. Naast dat dit heel lekker is, is het ook nog eens veel gezonder.

Eet je wel eens groenten uit blik of uit een potje? Deze worden ingelegd met heel veel zout. Voordat je de groenten gaat gebruiken, kan je ze het beste even afspoelen met water. Als je uiteten gaat kan je beter geen gefrituurde gerechten eten maar kiezen voor gestoomd, gebakken, gekookt of gegrild eten. Daarnaast is dat ook nog eens gezonder.

Ga jij je zoutinname verminderen? Laat het ons weten!

Reacties