DIT is een Franse uientosti.. Sinds ik dit heb geprobeerd eet ik het elke week, smikkelen!

Ik krijg nooit genoeg van tosti’. Je hebt ze in verschillende varianten en iedereen heeft z’n eigen favoriet. Ik had zelf nog nooit een gekarameliseerde variant met uit geprobeerd, maar sinds ik dit probeerde ben ik om.. Wat een genot! Het heeft letterlijk alle smaken van een heerlijke Franse uiensoep en daarom echt een partijtje goed genieten! Je zult jouw gasten hiermee omver blazen!


Bron: Kookfans

Wat heb je nodig?

2 plakken (brioche)brood
3 plakken gatenkaas
2 x 15 gram roomboter
1 middelgrote gele ui
30 milliliter runderbouillon
1 takje tijm

Hoe maak je deze lekkernij?

Snijd de uien in ringen en smelt een klontje roomboter in de koekenpan. Doe de uien in de pan en laat ze karameliseren.
Voeg de runderbouillon toe wanneer de uien helemaal gekaremeliseerd zijn.
Doe ook een takje tijm in de pan en laat de pan op een laag vuur staan voor ongeveer 10 minuten. Blijf regelmatig roeren.
Haal vervolgens het tijmtakje uit de uien.
Smeer één kant van beide boterhammen in met boter en leg één boterham met de ingesmeerde kant in de koekenpan.
Beleg de boterham met twee plakjes kaas en leg daar de uien overheen. Leg hier nog één plakje kaas over en de andere boterham.
Bak beide kanten van de tosti bruin op een middelhoog vuur en de uientosti is klaar!
Eet smakelijk!

Op zoek naar meer speciale tosti’s?
Probeer dan deze heerlijke shoarma tosti!

Reacties