Dit is waarom Chinese vrouwen niet kunnen stoppen met ijsblokjes eten!

Het klinkt een beetje gek, maar toch is het waar. Op social media zie je steeds vaker Chinese vrouwen die op eetblokjes in allerlei kleurtjes en vormpjes kauwen. Het geldt zelfs: hoe luidruchtiger, hoe beter. Dit verklaart meteen ook het gesmak.

Volgens BuzzFeed hoort het ijsblokjes gekraak helemaal bij de zogeheten ASMR-videotrend op YouTube en Instagram. Had je nu je dit leest net als ons ook geen idee waar dit voor staat? ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Het komt erop neer dat mensen geluiden laten horen, of iets doen, waarvan ze rustig worden. Dit zijn bijvoorbeeld ook geleden van mensen die op een stukje hout tikken, langzaam hun haren kammen of in een microfoon fluisteren. Sommige mensen vinden deze geluidjes heel irritant, maar voor anderen is dit juist een ontspanning. Wat vind jij ervan?

Er zijn dus ook mensen die het geluid van krakende ijsblokjes fijn vinden klinken. Op Instagram worden de video’s vaak bekeken en beluisterd. Dit zou misschien ook wel kunnen liggen aan de bijzondere kleurrijke creaties.

Crushed ice block

Een bericht gedeeld door IceEatingVideos (@iceeatingvideos) op

Reacties