Dit recept voor aardbeien tiramisu is in één woord verrukkelijk! Dit moet je geproefd hebben!

Iedereen kent tiramisu als een dessert met chocolade, maar wist jij ook dat je dit heerlijke toetje ook met aardbeien kunt serveren! Deze frisse en fruitige variant is vooral met warm weer erg lekker. Het is eenvoudig te maken en smaakt daarnaast ook heerlijk!

Dit heb je nodig:

– 250 gr yoghurt (Griekse)
– 500 gr aardbeien
– 50 gr poedersuiker
– 300 ml sinaasappelsap
– 250 gr mascarpone
– 1 pak lange vingers
– 1 zakje vanille suiker

Doe de mascarpone, de helft van de vanille suiker, de helft van de poedersuiker en de yoghurt in een kom. Meng deze tot er een glad mengsel ontstaat. Maak van ongeveer een derde van de aardbeien een puree en meng deze met de andere helft van de poedersuiker. Giet een diep bord vol met sinaasappelsap en doop hier de lange vingers in. Zorg er wel voor dat de lange vingers niet te lang in de sinaasappelsap blijven liggen omdat ze dan kleverig en zacht worden.

Alle voorbereidingen zijn klaar en je bent nu klaar voor het echte werk. Bedek de bodem van een grote schaal met lange vingers. Verdeel de helft van de mascarpone/yoghurt over de lange vingers in de schaal. Vervolgens smeer je hier de aardbeien puree overheen en leg hier daarna weer een laag lange vingers op. Smeer het overgebleven mengsel over de lange vingers en laat de schaal zo’n 120 minuten in de koelkast staan. Je tiramisu is nu klaar! Om het mooier te maken kun je de bovenkant van de tiramisu nog bedekken met dunne aardbeienschijfjes.

Reacties