Dit zegt jouw zitpositie over jouw persoonlijkheid.

Je lichaamstaal ook wel non-verbale communicatie genoemd is het geheel van communicatieve boodschappen, dit wordt door middel van gebaren, mimiek, lichaamshouding, stemgeluid en oogcontact overgebracht. Wat veel mensen niet weten is dat je de lichaamstaal van iemand ook kan aflezen op de manier waarop hij/zij zit. Je houding verteld stiekem ontzettend veel over je persoonlijkheid.

Houding A
De houding bij figuur A zit met zijn knieën en voeten naar elkaar toe, je zou denken dat dit kan duiden op een gesloten iemand maar het is juist het tegenovergestelde. Deze personen zijn waarschijnlijk creatief, erg spontaan en soms wat kinderlijk. Andere kenmerken zijn charismatisch en ze vinden het fijn om problemen te ontwijken.

Houding B
Zit jij vaak met je benen over elkaar? Dan ben jij waarschijnlijk een nieuwsgierig persoon. Deze mensen houden van gezelschap om hen heen en zijn leuke personen voor in een groep.

Lees wat ze hebben onderzocht over houding C & D op de volgende pagina!


Houding C
Als je graag met je benen wijdt zit, ben je waarschijnlijk snel afgeleid en heb je moeite om rust te nemen. Verder zijn deze personen heel energiek en fanatiek. Nog een ander kenmerk is dat deze mensen vaak op de voorgrond staan en snel van zich zullen laten bijten.

Houding D
Deze houding kan op twee dingen wijzen die erg uit elkaar liggen. Of je bent gestrest of geordend, dit zijn twee tegenpolen van elkaar. Als het aangeeft dat deze persoon geordend is, zal diegene rustig overkomen, het is een introvert en intelligent persoon. Is deze gestrest, dan zal deze persoon onrustig overkomen.

Houding E
Zit iemand gericht, met beide benen naast elkaar, naar een bepaalde richting, dan is deze persoon waarschijnlijk een geduldig en afwachtend persoon. Voor alles is een tijd en plaats. Je bent veel met je eigen uiterlijk bezig en vindt dit ook belangrijk, ook vindt je het fijn dat om complimentjes te krijgen van andere hierdoor voel je je zelfverzekerder.

Klopte het bij jou ook?

Reacties