Dit zijn 8 super handige en slimme trucs met aluminiumfolie die het leven makkelijker maken!

Je zou het niet zeggen, maar aluminiumfolie is véél meer dan alleen een matte en een glanzende kant. Dit kun je er allemaal nog meer mee doen.

1. Bedekken
Gebruik het om laden van (keuken)kastjes mee te bekleden. Het folie is makkelijk schoon te maken met een vochtige spons of doek, en bovendien reflecteert de glanzende kant licht waardoor het makkelijker wordt spullen te vinden in een donkere lade.

2. Zilver poetsen
Aluminiumfolie kan ook helpen bij het poetsen van zilver. Bekleed een plastic emmer met aluminiumfolie, de glimmende kant zichtbaar. Leg het zilver in de emmer, voeg 50 gram wassoda toe, vul aan met 3,5 liter kokend water en laat staan voor een kwartier. Het folie trekt de aanslag op het zilver aan waardoor het beter en makkelijker schoon wordt.
>

3. Schrobben
Schrob de grill van je barbecue of aangekoekte pannen en ovenschalen schoon met een prop aluminiumfolie.

4. Bakken
Bedek wanneer je een taart bakt de randen van de taart met folie, om te voorkomen dat ze te bruin worden.

Bekijk de 4 andere slimme tips op de volgende pagina!

5. Vogelverschrikker
Heb je fruitbomen in de tuin? Houd vogels weg bij je oogst door strips aluminiumfolie in de boom te hangen.

6. Schuiven
Wikkel de poten van zware meubels in een paar lagen aluminiumfolie om ze makkelijker te verplaatsen over tapijt. Let op: folie kan krassen op houten- of gietvloeren, dus gebruik dit echt alleen voor tapijtvloeren.

7. Strijken
Aluminiumfolie reflecteert straling – ook die van je strijkijzer. Leg een stuk aluminiumfolie onder de bekleding van je strijkplank om zo het strijkproces een pietsie te versnellen.

8. Trechter
Het folie leent zich ook uitstekend voor het maken van trechters in alle maten, wanneer je bijvoorbeeld iets moet overgieten in een andere fles of pot.

LEES OOK: Dus DIT is de reden dat aluminiumfolie een matte en een gladde kant heeft!

Reacties