Dit zijn de 13 voorwerpen in jouw huis die nog smeriger zijn dan de toiletbril..

De toiletbril is hopelijk vrij schoon bij jou thuis. Wij hebben 13 voorwerpen op een rij gezet die hoogstwaarschijnlijk smeriger zijn dan de bril op jouw toilet. Voor alle poetsers onder ons en vooral voor de mensen die niet dol zijn op schoonmaken!

bacterien

1. Deurkruk
Met onze handen brengen we de meeste bacteriën over. Omdat we met onze handen ook deuren openen is het geen wonder dat de deurknop vaak een bron is van bacteriën! Ook bij jou thuis worden deurkrukken door veel verschillende mensen aangeraakt. Deurkrukken worden met een schoonmaak ook nog wel eens over geslapen..

2. Toetsenbord
Op een gemiddeld toetsenbord zitten 5 keer meer bacteriën dan op een WC bril. Vies hoor, werken.. Het is dus niet hem meest hygiënische idee om tijdens het typen van een mailtje even snel een broodje kaas te eten of je hand in de koektrommel te steken. Uit onderzoek blijkt ook dat 1 op de 5 toetsenborden is besmet met bacteriën die bijholteontstekingen of voedselvergiftiging kunnen veroorzaken! Was dus altijd je handen nadat je achter de computer hebt gewerkt en haal wat vaker een ontsmettend doekje over te toetsenbord. Zo voorkom je een hoop narigheid!

3. Douchekop
Ik dacht altijd dat ik van douchen schoon werd.. Maar als je hoort hoeveel bacteriën er in een douchekop zitten is dat moeilijk te geloven. Voordat het water door je douchekop stroomt bevat het 100 keer minder bacteriën dan wanneer het eenmaal uit je douchekop stroomt. Je douchekop is namelijk een ideale plek voor bacteriën. Het is er donker, vochtig en warm. Wanneer je een slecht immuunsysteem hebt kunnen deze bacteriën schadelijk zijn voor je luchtwegen. Je ademt ze namelijk in tijdens het douchen..

4. Telefoon
Bijna niemand maakt geregeld zijn mobiele telefoon schoon. Toch nemen we ons mobieltje overal mee naartoe, leggen hem op de gekste plekken, en gebruiken hem de hele dag door. Wie zit er niet op de WC kattenfilmpjes te kijken en de foto’s van zijn ex te checken? Het resultaat is een mobiel vol bacteriën, wel 10 keer meer dan op een WC bril! Je telefoon druk je vervolgens rustig tegen je wang wanneer je gebeld wordt! De bacteriën op je telefoon kunnen buikgriep veroorzaken. Voortaan toch beter opletten waar je hem allemaal neerlegt en af en toe schoonmaken met een hygiënisch doekje!

5. Schuurspons en vaatdoek
Vaatdoekjes en schuursponsjes worden in de keuken voor allerlei vieze klusjes gebruikt. Vervolgens worden ze maar half uitgespoeld en weer terug op het aanrecht gelegd.. Omdat ze vochtig zijn en in aanraking komen met allerlei bacteriën zijn deze doekjes en sponsjes een walhalla voor bacteriën. Per vierkante centimeter kunnen er wel 10 miljoen bacteriën opzitten! Dat is maar liefst 200.000 keer smeriger dan je WC bril!!

Lees de volgende 8 voorwerpen op de volgende pagina.

Reacties