Dit zijn de 14 belangrijkste symptomen van een schildklierprobleem

Om te beginnen willen wij wel duidelijk maken dat deze symptomen ook andere oorzaken kunnen hebben uiteraard, ga dus altijd naar de huisarts om te laten onderzoeken wat het exacte probleem is!

schildklierproblemen

Veel mensen hebben problemen met de schildklier, het komt veel vaker voor dan je zou denken. Vooral vrouwen hebben er vaak last van en het is dus erg belangrijk om de tekenen te herkennen. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Wij hebben de 14 belangrijkste tekenen voor jullie op een rijtje gezet.

Belangrijkste redenen van een slechte schildklierfunctie

Depressies en een treurig gevoel:
Door een slecht werkende schildklier kan jouw stemming negatief worden beïnvloed. Dit komt omdat de klier dan te weinig hormonen produceert. Als de schildklier teveel hormonen produceert, kun je je constant rusteloos en geïrriteerd voelen.

Afvallen of juist aankomen
Als je aan beweging doet en een dieet volgt, maar nog steeds niet afvalt, kan het komen door schildklierproblemen.

Hetzelfde kan worden gezegd als je maar niet aankomt, hoeveel je ook eet. Veranderingen in het metabolisme komen vaak voor bij dit soort onbalans.

Constipatie
Problemen hebben met naar het toilet gaan, ondanks het eten van veel groenten en vezels, is een van de belangrijkste tekenen van een verstoorde schildklierfunctie.

Als je last hebt van chronische constipatie die bloedingen en darmpijn veroorzaakt, raadpleeg dan zo snel mogelijk je huisarts.

Bekijk de overige symptomen op de volgende pagina:

Reacties