Dit zijn de 5 verrassende redenen waarom koffie super goed voor je is!

koffie-gezond

Koffie wordt naast water het allermeest gedronken over de hele wereld. Bijna iedereen is gek op koffie en de momenten die erbij horen, s’ochtends vroeg of juist na het avondeten. Je moet koffie natuurlijk met mate drinken (zoals alle andere dranken) en dan biedt het enorm veel gezondheidsvoordelen. Ook voordelen die je in eerste instantie niet zou verwachten.

Wij hebben de meest bijzondere voordelen even op een rijtje gezet voor jullie!

1. Het is erg rijk aan antioxidanten

Wat een hoop mensen nog wel weten is dat koffie rijk is aan veel antioxidanten. Deze kunnen makkelijker worden opgenomen in het lichaam dan bijvoorbeeld de antioxidanten in groente en fruit.

Deze antioxidanten zijn erg belangrijk tegen verschillende chronische aandoeningen en de tekenen van vroegtijdige veroudering.

2. Verkleint ook de kans op diabetes type 2

bloedsuiker-meten

Maar liefst 300 miljoen mensen op deze wereld worstelen met vormen van diabetes 2. Deze chronische aandoening wordt onder andere gekenmerkt met een hoge bloedsuikerspiegel en dit kan worden voorkomen door consumptie van koffie (met mate uiteraard! ).

Een studie die gepubliceerd werd door de American Chemical Society toont aan dat mensen die tot wel vier kopjes koffie per dag drinken tussen de drieëntwintig en vijftig procent minder kans hadden op het ontwikkelen van diabetes type 2.

Op de volgende pagina zie je de overige 3 voordelen:)

Reacties