Dit zijn de 7 producten die NOOIT bederven. Handig om te weten!

Wist jij dat sommige producten letterlijk nooit bederven? Handig om te weten want het is zo zonde, voor jou en het milieu, om eten onnodig weg te gooien. Daarom hebben wij een lijstje voor jullie met producten die nooit bederven!

HONING
Honing is een natuurlijk product en zal naarmate de tijd verstrijkt gaan kristalliseren. Maar je kunt het altijd eten. Bewaar honing altijd op een koele, droge plek.

SUIKER EN ZOUT
Suiker en zout blijven bederven nooit. Zorg dat er geen vocht bij komt, dan ontstaan er klonten.

RIJST
Witte rijst blijft jarenlang goed. Bruine rijst daarentegen niet, omdat daar meer olie in zit. Zorg ervoor dat je de rijst in een luchtdichte bak bewaart, zodat er geen beestjes bij kunnen die de rijst alsnog oneetbaar kunnen maken.

Lees de andere producten op de volgende pagina:)

VODKA
En ander gedestilleerd drank kun je voor altijd bewaren. Likeur kristalliseert op de opening van de fles, maar dat is niet schadelijk voor de drank.

SOJASAUS
In sojasaus zit veel zout, waardoor er geen bacteriën in kunnen groeien. Dat maakt de sojasaus lang houdbaar. Wel kan sojasaus zijn smaak verliezen of van smaak veranderen.

Bekijk de overige producten op de volgende pagina!

AZIJN
Maar let op nkiet alle soorten: azijn met smaakjes, zoals wijnazijn en appelazijn bijvoorbeeld niet. Gedestilleerde witte natuurazijn wel.

VANILLE-EXTRACT
Vanille-extract bestaat uit vanillemerg en vodka. De alcohol zorgt ervoor dat de extract lang goed blijft.

LANG HOUDBAAR
Deze producten zijn wel lang houdbaar, maar verliezen naar verloop van tijd wel smaak:
– Gedroogde pasta (twee jaar houdbaar)
– Gedroogde bonen
– Ansjovis (op olie)
– Gepekeld eten
– Ingeblikt eten
– Thee
– Gedroogde kruiden

Reacties