DIT zijn de allerlekkerste en meest gezonde seizoensgroenten in April!

Dit zijn de seizoensgroenten van deze maand!
De meeste groenten en fruit zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar dat betekent niet dat die soorten op dat moment ook op hun lekkerst zijn. Er zijn per maand een aantal soorten die altijd vers zijn en zonder zware milieubelasting. Daardoor zijn ze dus lekker én goedkoop.

Kies deze maand voor deze lekkere groenten.

Seizoensgroenten
Als je op de groente klikt, zul je een heerlijk recept met deze groente tegenkomen.

Andijvie, rijk aan vitamine A, vitamine C en mineralen.
Asperges, rijk aan vitamine K, C, B1, B2 en E en foliumzuur.
Artisjok, rijk aan voedingsvezels, magnesium, chroom, vitamine A en C, foliumzuur, biotine, mangaan en een flinke dosis antioxidanten.
Aubergine, rijk aan vitamine A, vitamine C en calcium.
Bosui, rijk aan vitamine A, vitamine C en calcium en magnesium.
Chinese Kool, rijk aan vitamine A en calcium.
Knolselderij, rijk aan calcium, vitamine B6, C en K.
Mais, rijk aan vezels, vitamine A, B6, kalium, natrium, calcium, ijzer, magnesium en fosfor.
Paprika, bevat veel vitamine C.
Pompoen, rijk aan vitamine C, A en E.
Rabarber, rijk aan vitamineB1, B2, B6 en C en mineralen.
Veldsla, rijk aan ijzer, calcium en vitamine C, foliumzuur en vezels.

Reacties