Dol op die zoute stokjes? Je had nooit verwacht dat je dít ermee kon maken

Experimenteren met eten kán heel leuk zijn. We gingen op zoek naar een nieuw concept en toen stuitten wij op deze aardbeientaart gemaakt met een bodem van zoute stokjes. Hier hadden we werkelijk nog nooit van gehoord, maar we besloten de gok te wagen en wat is het lekker! Dit is zeker een experiment die je moet durven maken. Het is ge-wel-dig!

De verrassing van de week!

Wat heb je nodig? (voor 12 taartpunten)

200 gram zoute stokjes
150 gram boter, ongezouten
2 pakjes monchou (roomkaas)
300 gram poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
120 milliliter zure room
240 milliliter slagroom, opgeklopt
480 milliliter water
2 pakjes jelly pudding aardbei (dr. Oetker)
450 gram aardbeien

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de zoute stokjes in een plastic zat en maak ze fijn met een deegroller.
Meng de stokjes met de boter en roer het door elkaar.
Doe het pretzelmengsel in een springvorm en druk het goed plat.
Bak de bodem in een voorverwarmde oven voor 10 minuten. Laat het afkoelen tot op kamertemperatuur.
Doe de roomkaas in een grote kom en gebruik een mixer om de roomkaas glad te maken.
Voeg de poedersuiker, vanille-extract en zure room toe aan de roomkaas.
Voeg de slagroom toe en mix het mengsel tot een dik geheel.
Giet het geheel op de bodem en zet het 30 minuten in de koelkast.
Maak de jelly pudding zoals aangegeven staat op de verpakking, laat ‘m alleen niet opstijven. Laat ‘m afkoelen tot op kamertemperatuur (meestal 8 minuten) en voeg dan de verse aardbeien toe.
Giet het mengsel over de taart heen en laat de taart 4 uur opstijven en koud worden.

Reacties