Altijd al afgevraagd waarom er een gat in een donut zit? Dit is de reden!

Het is waarschijnlijk niet iets waar je dagelijks over nadenkt, maar toch zou dit een goede vraag kunnen zijn voor bijvoorbeeld het programma ‘Willem Wever’. ‘Want waarom zit er eigenlijk een gat in een donut en is deze lekkernij niet gewoon helemaal gevuld?’ Toch wel een kwestie waarop je het antwoord graag van wil weten. Wij van ViralFood speelden ook even voor ‘Willem Wever’ en zochten deze mysterie haarfijn voor je uit. Het zit namelijk zo:

tumblr_static_donut

Door een gat te maken in de donuts gaat het garen in de hele hete olie een stuk sneller. En hoe korter de baktijd is, hoe lekkerder en malser de donuts worden. Ook heeft een kortere baktijd als voordeel dat er minder olie wordt opgenomen, waardoor de donut minder vet is. En dat moeten we natuurlijk hebben! Een andere verklaring van het gat in de donut is dat hij op deze manier mooi rond en dik blijft.

Free-Doughnuts-Dunkin-Donuts-June-3-2011

Wist je trouwens dat een donut 197 calorieën heeft, dat is minder dan een bagel (223 kcal) Dat is toch mee meegenomen voor de ‘donut-lovers’ onder ons. En wat nog fijner is: Het bekendste donut bedrijf ter wereld ‘Dunkin Donuts’, komt dit jaar naar Nederland! Wij kunnen niet wachten 🙂

12511921_975657902480372_273659640_n

Reacties