Door middel van DIT geheime trucje zal jouw brood veel langer vers blijven!

Heb jij vaak droog en hard brood na veel te korte tijd? Herkenbaar! Ik koop vaak een heel brood maar binnen de kortste keren is het droog en smerig.. Je kunt er natuurlijk lekkere wentelteefjes mee maken of aan de eendjes voeren. Maar het liefste eten we ons brood gewoon waar we het voor hebben gekocht, met lekker beleg!

Daarom werkt dit geheime trucje ideaal om het brood zo lang mogelijk vers te houden.

Verdamping
Van droog brood houdt niemand. De voornaamste reden dat brood droog wordt, is omdat het grotendeels bestaat uit water. Zit het brood voor een langere periode in een plastic zak? Dan houdt dit nog enigszins de verdamping tegen, maar het verouderingsproces stopt dit niet.

Bleekselderij
Gelukkig heeft Libelle de ultieme tip om het brood langer vers te houden. Het enige ‘geheime’ ingrediënt dat je namelijk nodig hebt om het brood langer vers te houden, is een stuk bleekselderij! Het klinkt misschien raar, maar je zult zien dat het brood een stuk langer houdbaar is als je bleekselderij in de zak bij het brood stopt. Bleekselderij geeft namelijk vocht af en houdt het brood dus zacht en vers, zónder dat het de smaak aantast. Handig trucje, toch?

Bekijk hieronder nog een filmpje van het voedingscentrum:

Reacties