Dove man wil een koffie kopen, dan geeft een serveerster hem een briefje waarvan ik tranen in mijn ogen krijg

De meeste mensen realiseren het niet hoe stressvol het is voor mensen met beperkingen om dingen te doen als bijvoorbeeld het bestellen van een koffie. En zelfs als je het je realiseert, hoeveel mensen doen iets om te helpen?

We waren dan ook zo blij om dit verhaal te horen over een barista die probeerde het leven van iemand een stukje gemakkelijker te maken.

Ibby Piracha, die op zijn tweede doof werd, gaat naar zijn lokale Starbucks in Leesburg, Virginia zeker drie keer per week. Hij bestelt meestal hetzelfde: een caramel Frappuccino.

Zelfs hoewel alle baristas hem kennen en weten wat hij gaat bestellen, schrijft Ibby zijn bestelling op zijn telefoon en toont het aan de barista.

Maar op een dag deed een van de baristas iets dat alles veranderde.

Ibby toonde de barista zijn telefoon en bestelde zijn Frappuccino. Maar tot de grote verrassing van Ibby, gaf de barista Krystal Payne hem een handgeschreven brief terug.

“Ik heb gebarentaal geleerd zodat je dezelfde ervaring hier hebt als iedereen,¨ stond er.

Toen vroeg Krystal hem in gebarentaal wat hij wilde drinken.

Ibby was overdonderd dat iemand de tijd had genomen om gebarentaal te leren om hem meer welkom te laten voelen.

“Ik was zo geraakt dat ze gebarentaal wilde leren. Gebarentaal is een totaal verschillende taal en ze deed het alleen maar voor mij? Omdat ik een dove klant ben? Ik was erg onder de indruk,¨ vertelde Ibby aan WJLA.

Volgens de Starbucks keek Krystal Payne uren lang YouTube videos om de basis van gebarentaal te leren zodat ze haar vaste klant de service kon geven waarvan ze vond dat hij het verdiende.

Ibby werd zo geraakt door het gebaar van Krystal dat hij het de wereld wilde laten weten. Hij zette een foto van Libby´s briefje op Facebook in de hoop dat meer mensen de tijd zouden nemen om doven te begrijpen.

Veel mensen denken misschien dat wat Krystal deed meer was dan nodig, maar voor Krystal zelf was het niet zoiets groots.

¨Mijn werk is om mensen de ervaring te geven die ze verwachten en dat gaf ik hem,¨ zegt Krystal.

Dankzij de enorme inzet van Krystal kan Ibby naar zijn favoriete koffiebar en iets bestellen zoals iedereen.

Deel dit verhaal als je ook vindt dat de enorme inzet van Krystal Payne toegejuicht moet worden!

Reacties