Droog jij je handen wel eens af aan een theedoek? Lees dan eerst dit even!

Gebruik jij ook vaak theedoeken om je handen aan af te drogen omdat je even geen handdoekje kan vinden? Oeps, als je met deze theedoek ook wel eens het aanrecht of andere dingen schoonmaakt, kun je het beter niet meer doen. Lees snel waarom!

Volgens een studie van de universiteit van Mauritius heb je namelijk meer kans op een voedselvergiftiging als je de theedoek niet alleen voor de vaat gebruikt, maar er ook je handen en keukenoppervlaktes ermee droog maakt.

De onderzoekers onderzochten honderd theedoeken die een maand lang waren gebruikt (en ja, dat is best lang) Op 49 theedoeken vonden ze ziekteverwekkers zoals de ‘poepbacterie’ E.coli aan. Dat heeft te maken met onhygiënische gewoontes volgens de wetenschappers. Vochtige theedoeken en theedoeken in gezinnen met veel kinderen of die veel vlees aten, hadden nog veel meer bacteriën.

Het beste kun je dus keukendoekjes gebruiken waarvoor ze zijn bedoeld. Nu moeten wij ook toegeven dat we maar weinig mensen kennen die een theedoek een maand lang gebruiken zonder een wasbeurt. Maar toch is het goed om deze info in gedachten te houden.

Bron | Gezondgids Consumentenbond (aug 2018)

Reacties