Dus DIT is de reden dat je en zak chips altijd in één keer leeg! Dit had ik nooit verwacht!

Een zak chips eten terwijl je op de bank ligt is heerlijk, je kunt er vaak maar niet van af blijven. De lekkere chips is vaak zo aantrekkelijk, dat de zak in één keer op moet. De fabrikanten van chips hebben dit erg goed aangepakt, hun willen namelijk juist dat jij je zak in één keer op eet zodat zij meer verkopen.

Uit een onderzoek bleek dat de fabrikanten dit bewust zo hebben aangepakt, de fabrikanten voeren allerlei trucs uit op ons zodat wij maar door blijven eten. We blijven maar pakken uit die heerlijke chipszak.

Michael Moss concludeerde dat chips bestaat uit een onweerstaanbaar trio, namelijk suiker, zout en vet. In de voedselindustrie noemt men zout ook wel “de smaakexplosie”, dat wordt niet zomaar zo genoemd. Wanneer je zout proeft, krijg je al meteen een sterke sensatie in je mond. Het vet in de chips zorgt ervoor dat je je blij voelt, dit heeft allemaal met je hersenen te maken. De suiker speelt in op de liefde voor zoetigheid, dit werkt als een soort verslaving.

Het smelt heerlijk weg op de tong:

De chips voelt nauwelijks, je denkt vaak dat je wel twee zakken op kan eten. Onze maag vergeet namelijk door te geven aan het brein dat we aan het eten zijn. De chips smelt als het ware op de tong, hierdoor denken je hersenen dat er nauwelijks calorieën in zitten. Erg slim bedacht!

Het kraakt lekker in de mond:

Het gaat niet alleen om de smaak, maar ook om de textuur en vorm. Hoe krokanter de chips is, hoe aangenamer het is om te eten. Fabrikanten besteden jaarlijks miljoenen euro’s om dit allemaal te onderzoeken en testen.

Het stimuleert je smaakpapillen:

De smaakpapillen die zich in onze tong bevinden kun 5 verschillende smaken detecteren: zoet, zout, bitter, zuur en umami. De producten willen de papillen zoveel mogelijk stimuleren, dat doen ze door zoveel mogelijk van deze smaken te combineren. Pringles ontwierp de klassieke Pringles vorm om op de manier de papillen te stimuleren.

Reacties