Dus DIT is wat pittig eten met jouw lichaam doet!

Eet jij graag pittig? Dan heb ik goed nieuws! Het is namelijk razendgezond en heeft veel voordelen. Wij hebben de 6 belangrijkste op een rij gezet.

6-redenen-waarom-pittig-eten-goed-voor-je-is_img900


1. PITTIG ETEN VERLAAGT JE BLOEDDRUK

Lijkt tegenstrijdig – bij pittig eten zien we vooral zwetende mensen en snel kloppende harten voor ons -, maar in peper zit vitamine A en C, die je bloedvaten versterken. In peper zit ook capsaïcine, een stofje dat je bloed makkelijker door je lichaam laat stromen. Die combinatie zorgt voor een gezonde hart- en bloedvaten en een stabiele bloeddruk. Chilipeper staat ook bekend als goede helper bij een verkeerd cholesterolgehalte.

2. PITTIG ETEN VERMINDERT STRESS
Pittig eten kan de aanmaak van feel good-hormoon serotonine een boost geven. De volgende keer dat je eet om vrolijk te worden, kun je dus beter iets van gember of peper snacken, dan dat je naar een suikerbom grijpt.

3. PITTIG ETEN GAAT ONTSTEKINGEN TEGEN
De capsaïcine in pittig eten helpt niet alleen je lichaam door je bloed stromen, het werkt ook ontstekingsremmend. Het remt ontstekingen niet alleen af – het vecht ook actief tegen ontstekingen, waardoor het mes dus aan twee kanten snijdt.

Bekijk de 3 andere voordelen op de volgende pagina!

Reacties