Een ingegroeide teennagels? Met DEZE huismiddeltjes ben je er zo vanaf!

Een ingegroeide teennagel is ontzettend vervelend. Het kan enorm pijn doen en en zelfs geïnfecteerd raken en dat wil je natuurlijk niet hebben. Ze onstaan als een deel van de nagel van de grote teen een beetje krom groeit en daardoor het zachte weefsel in gaat groeien.

vooral als het geïnfecteerd raakt, kan het ontzettend veel pijn doen. Het raakt dan rood en ontstoken. Als het door gaat en niet behandeld wordt, kan er gele vloeistof of pus ontstaan.

Gelukkig hebben wij een aantal oplossingen. Er zijn namelijk verschillende huismiddelen die helpen tegen deze ingegroeide nagels. Lees snel verder welke dit zijn!

1. Knoflook

knof

Door de ontstekingsremmend eigenschappen in knoflook brengt het de ontsteking terug in de teennagel. Een echte aanrader voor wanneer de nagel dus al is geïnfecteerd.

Hoe werkt het?
-Plet het teentje knoflook fijn en doe de pasta die is ontstaan op je nagel.
-Doe de pleister erop en laat het ’s nachts zitten.
-Herhaal deze behandeling iedere dag, totdat het over is.

2. Eposomzout

zout

Wat heb je nodig?
-60 gram epsomzout
-2 liter water

Hoe werkt het?
Je verwarmt het water tot een lauwe temperatuur die fijn voelt voor de voeten. Daarna voeg je het epsomzout er aan toe. Je weekt daarna de voeten er voor 15 minuutjes in en droog ze daarna direct af. Vergeet niet meteen sokken aan te doen daarna.

Ben je benieuw hoe je ook appelazijn en Vicks Vaporub kunt gebruiken? Kijk dan op de volgende pagina!

Reacties