Eet jij een appel mét of zonder schil? om DEZE reden zou je eigenlijk altijd de schil moeten eten!

Een groot deel van de vitamines en mineralen van een appel zit een in de schil van de appel. Het is dan ook aan te raden te appel met schil op te eten. Aangezien er vaker bestrijdingsmiddelen op een appel worden gespoten, is aan te raden om de appel eerst goed af te wassen met water.

De schil is namelijk ongelooflijk gezond voor je en wel om deze redenen:

Dit komt onder andere door de vezels in Appels. De schil van de gemiddelde appel bevat 4.4 gram aan vezels. Zonder de schil krijg je slechts 2.1 gram vezels binnen.

Daarnaast is Vitamine C een grote factor. Diezelfde appel bevat met de schil 8.4 milligram aan vitamine C. Haal je die schil eraf? Dan blijft er nog 6,4 milligram aan aan vitamine C over.

Ook vanwege de Vitamine A is de appel erg interessant. Zo’n veertig procent van de vitamine A zit in de schil.

Ook verbrand je meer vet door het ursolzuur in de schil, hierdoor gaat je stukje fruit glimmen. Maar dit heeft ook een positief effect op je spieren, waardoor je meer calorieën verbrandt.

Reacties