Eet jij elke dag 1 eitje? Dan zijn dit DE verbluffende resultaten die je zult doormaken!

Een voedzame en veelzijdige voedingsbron zijn eieren. Je kunt er alle kanten mee op, gebruiken als ontbijt, lunch, avondeten of tussendoortje. En wist je dat eieren daarnaast ook nog eens enorm goed zijn voor het lichaam ? Wij hebben de 9 grootste voordelen op een rij gezet!

eitje

1. Je krijgt er sterkere botten van
Eieren bevatten veel calcium waardoor de botten vanzelf sterker zullen worden als je ze eet. Naast de botten krijg je er ook sterke tanden van!

2. Een algemeen beter functionerend lichaam
Van nature produceer het lichaam 11 aminozuren. Maar naast deze 11 natuurlijke zuren heeft het lichaam nog 9 andere zuren nodig om goed te functioneren. En waar zitten die zuren in? Juist, in ei!

3. Een sterker immuunsysteem
Als je 1 of 2 eieren per dag eet blijf jij beter beschermt tegen infecties, virussen en ziekten. Hoe komt dat? Eieren bevatten 22 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid selenium, een stof die jouw immuunsysteem keihard versterkt.

4. Goed voor huid, het haar en de nagels.
Door de vitamine D en omega-3 vetzuren die eieren bevatten wordt je haar, nagels en huid versterkt.

5. Als je spieren wilt opbouwen.
Eieren zitten boordevol eiwitten. Als jij aan het sporten bent is dit essentieel voor spieropbouw en herstel!

6. Het versterkt het brein
In eieren zit choline, dit zorgt voor de groei en ontwikkeling van de hersenen. Daarnaast zorgt choline voor het versterken van waakzaamheid en het geheugen.

7. Verlaagt het risico van hartproblemen
Wanneer je een lage hoeveelheid ‘low-density lipoprotein’ (LDL) deeltjes hebt, heb je meer kans op hartproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat eieren de LDL deeltjes kunnen vergroten. Hierdoor wordt de kans op hartproblemen verlaagd.

8. Het verlaagt de kans op staar
In eieren zitten de antioxidanten luteine en zeaxanthine. Deze beschermen de ogen en verlagen het risico op staar.

9. Afvallen
Doordat eieren zorgen voor een vol gevoel, zal je minder zin hebben om te snacken.

Reacties