Eindelijk het antwoord: dit zit er nou écht allemaal in een frikandel!

Je hebt vast weleens het fabeltje gehoord dat een frikandel vol zou zitten met restafval en andere vieze bestanddelen? Is dit nou eigenlijk wel waar? Wij waren ook benieuwd wat er nou daadwerkelijk in deze lekkere snack zit en zochten dit uit.

frikandellen

Heel lang gingen de gekste verhalen over frikandellen rond. Er werd gezegd dat deze snack vol zou zitten met overblijfselen van ander vlees zoals kraakbeen, koeienogen, stukjes bot en zelfs uiers van een koe. Gelukkig gebeurt dit tegenwoordig niet meer en worden de koeienuiers gebruikt in fabrieken voor dierenvoeding. Benieuwd war er dan wel in een frikandel gaat? Lees dan snel verder!

In een echte, originele frikandel zit rundvlees, varkensvlees, verschillende kruiden en paneermeel. Het vlees dat gebruikt wordt voor de frikandellen is niet ‘gewoon’ vlees, maar seperatorvlees. Dit is een restproduct dat afkomstig is uit de vleesindustrie en blijft over wanneer alle mogelijke stukjes vlees van het dier zijn gehaald. Je moet hierbij niet denken aan slecht vlees wat niet meer kan worden verkocht, maar het gaat hier om kleine stukjes waar niet meer zo heel veel smaak aan zit. Helemaal niks geks om je zorgen over te maken dus.


Bron: Keuringsdienst van Waarde

Reacties