Feit of fabel.. Zit er nou echt een pakje boter in een Magnum?

Je hebt vast wel eens om je heen gehoord dat er wordt beweerd dat er net zoveel calorieën als een pakje boter in een Magnum zit. ”je kan net zo goed een pakje boter in plaats van Magnum” wordt er dan gezegd. Nou lijkt het ons niet zo’n heel fijn idee om een kuipje roomboter uit te lepelen, maar los van dat werden wij toch benieuwd of het nou waar is.

Wij worden zo blij van een heerlijke Magnum op een strand. Daarom is het stiekem ook een beetje uit eigen belang om dit uit te zoeken;)

Het antwoord: één Magnum staat helemaal niet gelijk aan een pakje roomboter. Grote onzin dus (gelukkig;) Je moet 7 Magnums eten om aan dezelfde hoeveelheid calorieën te komen.

Daarnaast bevat een Magnum slechts zes procent van de hoeveelheid vet van een pakje roomboter. Maar natuurlijk zitten er wel een hoop suikers in het ijsje. Goed nieuws: zelfs als je die calorieën meetelt, is de Magnum nóg een veel betere keuze. (als het om de calorietjes gaat)

In een Magnum zitten volgens fabrikant Ola namelijk 260 calorieën. Niet schrikken, maar in een pakje roomboter zit 737 kcal per 100 gram, een heel pakje komt uitgerekend op 1.842 kcal. Gelukkig kunnen wij straks gewoon weer zonder zorgen een Magnum eten;)

Reacties