Gaspit schoonmaken een vervelend klusje? Met deze truc niet meer!

Er zijn leukere dingen te bedenken dan het gaspitje schoonmaken. Het is een lastig karweitje en je moet het goed bijhouden. Want maak jij het na het koken altijd schoon? Ik in ieder geval niet.

Wij hebben 10 geniale tips op een rij gezet die het voortaan makkelijker maken om het gaspit schoon te krijgen en houden. Let op: doe de pitten niet in de vaatwasser, daar worden ze dof van. Wil je je gaspitten altijd schoonhouden, dan kun je het beste wat aluminiumfolie om de pitten doen tijdens het koken. Lees de beste tips hieronder!

-Om je gaspitten grondig schoon te maken kun je een ontvettend schoonmaakmiddel gebruiken, zoals Dusty van de Wibra. Spuit dit erop en laat het een uur intrekken. Maak haar daarna schoon met een vochtige doek.

-Gebruik een flinke scheut ammoniak en een scheutje schoonmaakazijn om je gaspitten schoon te maken. Laat het een nachtje zitten en de volgende ochtend kun je het voorzichtig met een staalsponsje schoonmaken.

-Zitten er aangebrande resten op je gaspitten? Met een beetje waspoeder (10 min erop laten zitten) komen alle verbrande resten los!

-Is je gasfornuis te vies om op te koken? Spuit er dan wat Muscle ovenreiniger op. Wacht een kwartiertje en je veegt alles er zo af.

-Vul een bak met cola en leg daar je vieze gaspitten in. Na een half uurtje kun je al het vuil er met een schuursponsje afhalen. (Meer tips op de volgende pagina!)

Reacties