Gek op hartige borrel snacks? Dit zijn nog lekkerdere en gezonde varianten!

Wij zijn zeer van de series kijken op Netflix. En daar horen ook liefst wat lekkere snacks bij. Je kunt natuurlijk chips en nootjes kopen, maar deze zijn vaak niet bepaald erg gezond qua zout en vet. Niet erg voor een keer, maar je kunt prima snacks zelf maken. Ook met dingen die je misschien toch al in huis hebt. Dus bij deze wat “healthy” Saturday night snacks.

Nodig voor kikkererwtenborrelnootjes, spicy amandelen en courgettekoekjes:
• 1 blikje kikkererwten (200 gram) uitgelekt
• kruiden die je lekker vindt zoals bijv paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, zout of voor zoet honing, kaneel, nootmuskaat

• 150 gram amandelen met vlies
• ½ theel gerookte paprikapoeder
• ½ theel chiliflakes
• ½ theel knoflookpoeder

• 1 grote courgette of 2 kleine courgettes
• 1 teentje knoflook (of 2 als je groot liefhebber bent!)
• 3 bosuitjes
• 80 gram paneermeel
• 4 eieren
• 40 gram parmezaanse kaas
• 1 tl dille of bieslook
• zout en peper
• olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 200C. Doek. Doe er wat zeezout bij en een schutje olijfolie en schep door elkaar. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de helft. Voor de zoete varaiant dus 2 theel honing, 2 theel kaneel, snufje nootmuskaat en wat kokos of zonnebloemolie erdoor scheppen. Bak 10 minuten, schep om en bak nog 3 tot 4 minuten.

Schep de amandelen in een ander schaaltke om met de kruiden, 1 eetl olijfolie en wat zeezout. Leg op de andere helft van de plaat en bak ong 10 minuten. Schep even om en zet er nog 3 tot 4 minuten in. Laat alles afkoelen voor je ze opdient.

Voor de courgette koekjes rasp je de courgette en laat dit in een vergiet 20 minuten uitlekken, Dep droog tssen bakpapier. Mix het met de parmezaan, dille, peper, zout, eieren en paneermaal. Pers de knoflook en voeg dit toe samen met heel fijngesneden bosui. Naar smaak nog zout en peper toevoegen. Maak er met natte handen balletjes van en druk deze plat op een bakplaat met bakpapier. Maak ze ong 1 tot 1,5 cm dik. Bak ze tegelijk in de oven met de nootjes in 15 minuten. Draai om en zet ze er nog 5 minuten in.
Dien ze op met een tzatziki dip )yoghurt, knoflook en komkommer.

Mocht je geen oven hebben kun je ze natuurlijk in wat olijfolie in de pan bakken. Dan worden ze iets vetter.

De amandelen kun je prima een paar weken bewaren in een afgesloten pot. En als je teveel courgettekoekjes hebt kun je deze prima invriezen voor een volgende keer.

Reacties