Deze limonade van komkommer, gember en munt heeft enorm veel gezondheidsvoordelen!

Zelf drankjes maken om de dorst te lessen zijn soms nog betere alternatieven dan water uit de kraan.

Zo krijg je namelijk ook nog een hoop gezonde stoffen binnen naast het voch zelf. De ingredienten in dit verfrissende drankje hebben elk hun gezonde eigenschappen. Wij laten je zien hoe je dit maakt en leggen uit welke stoffen er zoal in zitten. Met dit drankje verlies je niet alleen een beetje van je buikvet, maar het heeft nog veel meer voordelen!


Hoe maak je deze gezonde limonade met komkommer, gember en munt?

2 liter water
1 komkommer
1 citroentje
1 tl vers geraspte gember
10 muntblaadjes
5 gram chiazaadjes(optioneel)

Schil de komkommer en snij hier dunne plakjes van en voeg dit toe aan 2 liter water. Voeg daarna de dun gesneden citroen, de gember, chiazaadjes(optioneel) en de muntblaadjes toe. Dit mengsel bewaar je minimaal 6 uur in de koelkast, liefst een hele nacht. Serveer he met een paar ijsklontjes, lekker fris! Drink jij niet genoeg vocht dan is dit recept de oplossing, want het is heerlijk!

Bekijk op de volgende pagina’s de voordelen van de ingredienten…

Komkommer bevat maar 20kcal per 100 gram. Het helpt het lichaam te ontgiften en zorgt voor de vochtbalans. Komkommer helpt ook mee bij de reiniging van de darmen en het beschermen van de maagwand.

Gember is een zeer speciale wortel en heeft sterke ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt bij artritis, spijsvertering en ademhalingsproblemen. Gember is rijk aan mineralen, vitaminen, gezonde olie, aminozuren en antioxidanten.

Munt heeft veel ascorbinezuur en dat helpt bij de uitdrijving van slijm en is daarom ook een krachtige ontstopper. Munt helpt tegen buikkrampen en is goed voor de bloedsomloop.

Citroenen zijn rijk aan vitamine c, vitamine B maar ook kalium, magnesium, fosfor, ijzer, natrium. Daarnaast heeft citroen nog honderden andere goede eigenschappen.

Reacties