Nooit meer die vieze baklucht na het gourmetten!? met deze tips ruikt jouw kamer weer schoon!

Gourmetten met de feestdagen is voor veel van ons een belangrijke traditie. Lekker gezellig met familie en vrienden rondom de tafel en zelfs de kleintjes kunnen heerlijk bakken. Helaas zit hier één groot nadeel aan, namelijk die blauwe baklucht in je kamer. Hoe zorg je nou dat je ’s ochtends van je verse jus en croissantje kan genieten zonder dat ze smaken naar gourmet?
ViralFood geeft je een aantal handige tips.

1464654_10205962527525356_4562053306350716114_n

1. Koffiebonen
Koffiebonen neutraliseren de geur. Leg ze op tafel tijdens het gourmetten of laat koffie op een laag pitje verdampen.

2. Azijn
Naast koffiebonen werkt ook azijn neutraliserend. Zet na het gourmetten een of twee lage schaaltjes met azijn in de woonkamer.

3.Wasverzachter
Na het gourmetten zet je een pannetje met water en wasverzachter op een laag pitje. Dit verspreidt een heerlijke geur door je woonkamer. Met een vaatwastablet of waspoeder werkt dit ook prima.

4. Geurkaarsen
Haal geurkaarsen of geurstokjes in huis. Sommige kaarsen en stokjes ruiken zo sterk dat je na een paar uur niets meer ruikt van de gourmet, maar alleen de heerlijke geur van de kaars.

5. Kruidenmengsel
Maak een kruidenmengsel van de schillen van citrusvruchten, kruidnagel, nootmuskaat en een kaneelstokje. Zet dit in een laag water op het vuur en je woonkamer ruikt binnen een mum van tijd lekker kruidig.

Reacties