Heb je gescheurde rubbers in je koelkast of vriezer? Zo voorkom je dit!

Na verloop van tijd kunnen de rubberstrip in je koelkast en vriezer gaan scheuren. Dit is niet alleen vervelend, maar kan ook zelfs gevaarlijk zijn. Je kunt daarom beter de rubbers vervangen als je een scheur ziet en voorkomen dat de nieuwe ook gaat scheuren.

rubber

Schimmelen
Het risico van de gescheurde rubbers is dat het kan gaan schimmelen. Er kan vuil en water inkomen en dat zorgt ervoor dat je schimmel in de deur krijgt. Dat is natuurlijk niet zo fris als je vers eten in de koelkast hebt liggen. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je koelkast minder goed koelt, waardoor je eten heel snel bederft. En dat willen we natuurlijk niet hebben.

Talkpoeder
Om geen schimmels te krijgen is het dus belangrijk om geen scheuren in je rubbers te hebben. Als je een scheur ziet, moet je deze zo snel mogelijk vervangen. Het enige wat je nodig hebt om nieuwe scheuren te krijgen is een beetje talkpoeder. Dit zorgt ervoor dat je geen scheuren krijgt en je langer met de rubbers kunt doen. Doe een beetje talkpoeder op de rubbers en wrijf dit met je vingers uit. Je zult al snel merken dat de rubbers niet zo snel meer zullen scheuren.

Reacties