Heb jij een vieze snijplank? ZO is deze binnen no time weer brandschoon!

Het klusje is zo geklaard met deze tips!

Een snijplank is niet erg duur, maar we willen wel dat onze snijplanken lang meegaan natuurlijk. Maar sommige snijplanken zijn al na korte tijd totaal niet meer te gebruiken en ruiken niet zo fris meer. Weggooien? Zeker niet! Je kunt met deze truc de snijplank weer opfrissen !

Het magische ingrediënt? Citroen! Gebruik je een houten plank? Dan trekt bijvoorbeeld de geur van uien er al snel in. Snjd een citroen open en wrijf met de open kan over de plank. Binnen enkele seconden is de geur al verdwenen!

Baking soda is ook een top middel! Je gebakjes komen ermee tot z’n recht, maar je kunt het ook gebruiken voor het reinigen van oppervlakken. Zo ook voor een snijplank. Scrub de plank af en toe met een theelepel baking soda. Dit zorgt ervoor dat je snijplank veel langer nooit blijft en dit verwijdert ook de meest kleine, hardnekkige vuiltjes. Spoel de plank daarna wel goed af met heet water.
Zout: is je snijplank dof geworden of straalt-ie niet meer zo mooi? Dan is zout je beste vriend. Dit zorgt er namelijk voor dat de plank weer wat lichter wordt en dat de kleur van je plastic of houten plank weer mooi helder is. Hoe je dat precies moet doen? Los wat zout op in water en drenk een theedoek met het zoutwater. Gebruik de theedoek om de plank schoon te maken.

Meer baking soda tips? Lees hier waarom mensen het op hun matras strooien!

Reacties