Heel veel ouders trekken en tillen hun kinderen op DEZE manier op. Maar als je dit weet denk je er voortaan wel anders over..

Iedere dag groeien kleine kinderen en hierdoor zijn hun gewrichten dan ook erg kwetsbaar wanneer je eraan trekt. Vaak trekken ouders aan de armen van hun kinderen om, wanneer ze niet willen, mee te krijgen. Jammer genoeg gebeuren er per jaar honderden ongelukjes met de armen van kinderen. Men noemt dit vaak het ‘zondagmiddagarmpje’.

Lees hieronder wat het zondagmiddagarmpje is en hoe je het kunt voorkomen.

ZONDAGMIDDAGARMPJE

Wanneer de kapselbanden, die het opperarmbeen, het spaakbeen en de ellepijp bij elkaar houden een flinke optater krijgen, ontwricht de radiuskop en zal je elleboog uit de kom schieten. Dit gebeurt vaak wanneer kinderen door hun ouders worden meegesleurd of wanneer ouders iets te wild spelen met hun kinderen. Dit zondagmiddagarmpje is een vaak voorkomend ongeluk bij jonge kinderen.

Bekijk op de volgende pagina wat er precies kan gebeuren!

Wanneer de arm van je kind uit de kom schiet, herken je dit al snel. Je kind zal schreeuwen of huilen en zijn of haar arm niet meer goed kunnen bewegen. Wikkel een zak ijs in een handdoek en leg deze op de elleboog van het kind. Ga vervolgens langs de EHBO waar de artsen de arm weer recht kunnen zetten. Doe dit niet zelf, want het verkeerd zetten kan blijvende schade veroorzaken.

BEN JE ER ALTIJD VAN BEWUST DAT DE ARMEN VAN KINDEREN ERG KWETSBAAR ZIJN!

Reacties