HEFTIG: Ik at vaak tilapia totdat ik achter deze schokkende ontdekking kwam!

Vis en zeevruchten zijn heerlijk en ook nog eens uitstekend om je vitaminen en voedingsstoffen binnen te krijgen. Tilapia is een van de meest populaire vissoorten omdat het redelijk betaalbaar is. Toch raden gezondheidsexperts ons het sterk af om Tilapia te eten. Ze waarschuwen ons zelfs voor deze vis!

tilapi

Tilapia zou o.a. Alzheimer kunnen veroorzaken: Een van de omega-6 vetzuren in Tilapia draagt de neem arachidonzuur – een stof die het type ontstekingsschade verantwoordelijk voor Alzheimer aanzienlijk verhoogt.

In vergelijking met andere vissoorten bevat tilapia juist heel weinig voedingsstoffen. Onderzoekers van de Wake Forest University School of Medicine brachten een rapport naar buiten over de hoeveelheid gezonde omega-3 vetzuren in populaire vissoorten. Tilapia scoorde daarbij veel slechter dan andere vissoorten. Tilapia bevat daarentegen wel heel veel omega-6 vetzuren, die juist slecht voor je zijn. De hoeveelheid omega-6 vetzuren in Tilapia is zelfs nog hoger dan in spek of hamburgers.

Tilapia is de tweede meest gekweekte vissoort ter wereld. Dit komt doordat deze vis vrijwel alles eet. Dit is natuurlijk goed voor de vis, maar minder goed voor ons als consument. De meeste kwekers voederen de vis kippen- en varkenspoep. Dit zit bovendien vol met antibiotica en soms worden ze zelfs genetisch gemanipuleerd om sneller te groeien.

Best schokkend, vind je niet? We willen jullie zeker niet vertellen wat je wel en niet mag eten, maat toch wel handig om een beetje op te letten!

Bron: www.goodfullness.com

Reacties