Heftig nieuwtje.. In deze 185(!!) NIET-VLEES PRODUCTEN ZIT TOCH VARKENSVLEES VERWERKT

Hoogstwaarschijnlijk wist je dit nog niet, maar varkens worden voor veel meer gebruikt dan alleen vlees-producten. Een paar voorbeelden: van de botten van varkens maken ze behang, ontbrandbare stofjes van het lucifer kopje en bijvoorbeeld veel soorten lijm.

Author Barry Estabrook says pigs can be taught to play computer games and recognize themselves in a mirror.
Author Barry Estabrook says pigs can be taught to play computer games and recognize themselves in a mirror.

Varkensvet wordt gebruikt voor onder andere biodiesel, zeep, shampoo, waspoeder, wasverzachter, kaarsen en hairconditioner. Uit varkensvet wordt ook glycerine gewonnen (een kleur- en reukloze vloeistof die zoet smaakt). Deze stof wordt onder andere verwerkt in tandpasta, mondwater, handcrème en in boenwas voor de vloer. Ook wordt glycerine gebruikt voor autolak, in ‘gewone’ verf, kleurpotloden en in antivries voor de auto. Varkensvet is een stof waardoor alles mooier wordt. Dit is dan ook de reden dat het gebruikt wordt in bodylotion, en antirimpelcrème.

Een andere stof die gewonnen wordt uit varkens is collageen: een plakkerige eiwitstof die vooral in de botten en in de huid zit. Collageen wordt onder andere gebruikt in de plastische chirurgie. Ook worden er allerlei drankjes van gemaakt die de huid soepeler maken en moeten zorgen voor een ‘glanzende uitstraling’.

Een andere stof die uit varkens wordt gewonnen is gelatine. Gelatine wordt gebruikt in winegums, drop, pepermunt, lolly’s, kauwgom, marshmallows, noga, cake, kwarktaart, kokosbrood, vanillepudding, ijs, diervoeding en drankjes zoals bier en vruchtensappen. In winegums zorgt de gelatine ervoor dat de gums elastisch en kauwbaar zijn.

Ook zit gelatine in medicijnen, het wordt namelijk gebruikt als omhulsel van de capsules. Ook paintballkogels worden gemaakt van de stof.

De huid van het varken wordt gebruikt voor veiligheidsschoenen – en de haren worden gebruikt voor borstel en borsteltjes.

Wil je nog meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan het onderstaande filmpje:

Reacties