Heftig: Zonnebankverslaafde laat zeer schokkende beelden zien!

We weten allemaal dat teveel zon niet goed voor ons is en al helemaal niet onbeschermd. Toch is het heerlijk om even dat zonnetje mee te pakken op een terrasje, een lekker stranddagje te houden of de zon juist op te zoeken onder de zonnebank. Vitamine D hebben we nodig om goed te kunnen functioneren, maar we weten allemaal dat een teveel aan UV-stralen heel erg schadelijk kan zijn voor je.

Ondanks de kennis hiervan, zien we soms de gevaren er toch nog niet helemaal van in. Na het zien van onderstaand bericht werd wij er in ieder geval extra op geattendeerd. De Amerikaanse Tawny Willoughby was pas 21 jaar oud toen ze te horen kreeg dat ze huidkanker had. Ze ging wel 4 tot 5 keer per week onder de zonnebank.

De inmiddels 27-jarige Tawny werd zes jaar geleden geconfronteerd met huidkanker toen één van haar klasgenoten was gediagnosticeerd met een melanoom en waardoor ze ook besloot een bezoekje aan de dermatoloog te brengen. Ze hoorde hier dat ze huidkanker had en sinsdien was er 5 keer een basalecelcarcinoom (de rode, glazige plekken) geconstateerd en één keer een plaveiselcelcarcinoom.

tawny

Inmiddels heeft Tawny haar schaamte opzij gezet en vindt het belangrijk om mensen te motiveren om niet te vaak onder de zonnebank te gaan of te lang onbeschermd te gaan zonnen. Haar wijze woorden zijn: ‘Je hebt maar één huid en daar moet je goed voor zorgen. Leer van andere mensen hun fouten’.

Tawny is tegenwoordig nog steeds onder behandeling van een dermatoloog, maar haar huid is goed aan het herstellen.

nieuw

Reacties