HELP! Veel bezorgsushi bevat veel te veel bacteriën volgens de Consumentenbond…

Als je een lange dag achter de rug hebt, is niets lekkerder dan achter de laptop te kruipen en op de bank je favoriete sushi te bestellen. Tegenwoordig is er enorm veel keus en is de ene sushirol nog lekkerder dan de andere. Wij waren altijd razend enthousiast over deze bezorgdiensten, totdat we het volgende bericht van de Consumentenbond lazen

bestellensushi

Die maakte namelijk deze week bekend dat de thuisbezorgde sushi maaltijden vaak heel onhygiënisch bereid zijn. In maar liefst 31 procent van de gevallen bevat de sushi teveel bacteriën, volgens de bond. Dit wordt veroorzaakt door slechte hygiëne bij de bereiding van de sushi, zo bepaalde de Consumentenbond na een steekproef onder 160 sushi monsters afkomstig van twintig restaurant is vijf verschillende steden.

Aan de versheid ligt het niet, maar vaak wordt er met vuile handen of vervuilde snijplanken gewerkt. In Leiden lagen de cijfers wel heel erg ver uit elkaar. Het best beoordeelde sushi-restaurant kreeg een 9,6 en het slechtste een 2,5.

De andere sushi bezorgdiensten die door de Consumentenbond werden getest zijn gevestigd in Rotterdam, Breda en Amersfoort. Bij twee restaurants werd zelfs een bacterie aangetroffen waarvan je heel erg ziek kan worden.

De ander sushibezorgdiensten die door de Consumentenbond werden getest, bevinden zich in Groningen, Rotterdam, Breda en Amersfoort. Bij twee restaurants werden zelfs een ziekmakende bacterie aangetroffen.

Reacties