Hij luncht elke dag met deze dakloze vrouw. Dan vertelt ze hem waar ze al haar geld aan uitgeeft. Hartverscheurend!

Greg Smith draagt altijd een pak naar zijn werk en wordt dan ook vraag om geld gevraagd door daklozen op straat. Maar Amy Joe heeft hem nog nooit om geld gevraagd. Hij luncht tegenwoordig elke dag met haar en daar deed ze een schokkende onthulling waarom ze dakloos is.

Dit is het verhaal van Greg:

Dit is Amy Joe. De laatste paar weken spreken Amy Joe en ik elke dinsdag met elkaar af op de hoek van Pine street en S. Orange ave in het centrum van Orlando (ik werk de binnenstad en ik beweeg altijd rond in de stad). Ongeveer een week lang zag ik Amy Joe op deze hoek staan. Ze heeft nooit om geld gevraagd … ze zei gewoon “Goedemorgen meneer, ik hoop dat u een geweldige dag heeft. God zegen u!” met een glimlach op haar gezicht.

Ik heb altijd een pak aan naar werk, dus ik word veel gevraagd om geld in het centrum… maar nooit door Amy Joe. Iedere dinsdag lunchen Amy Joe en ik nu met elkaar. Voor 30 min tot een uur krijg ik te horen hoe positief ze is, hoewel ze echt niets heeft. Vorige week deed Amy een onthulling… ze kan niet lezen noch schrijven.
Amy Joe rookt niet, drinkt niet, heeft geen drugsverslaving of iets dergelijks. Ze heeft gewoon nooit iemand gehad die haar kon leren lezen. Ze vertelde me hoe moeilijk het was voor haar om werk te vinden.

Lees op de volgende pagina hoe dit afloopt..

Ze vertelde me ook dat ze het verzamelde geld dat ze op straat vindt gebruikt om boeken te lenen bij plaatselijke bibliotheek die helpen bij het leren lezen, in plaats van om eten te kopen. Dit is echt vreselijk… Ze wil liever leren lezen om misschien een baan te vinden dan eten!
Ik ben gezegend met twee geweldige ouders en een familie die altijd middelen heeft gehad om mij te kunnen laten doen wat ik wilde. Amy Joe niet.
Dus nu zitten Amy Joe en ik niet alleen te lunchen, ik help haar ook om te leren lezen. Ik huur een boek uit de bibliotheek voor een week en we lezen het dinsdag samen, en daarna oefent ze de rest van de week in haar eentje.

Dit bericht is niet bedoeld om iedereen medelijden te laten krijgen voor Amy Joe of om op te scheppen over hoe ik me inzet voor iemand die het minder heeft. Ik wilde dit delen omdat dit er misschien voor kan zorgen dat iemand een ander ook helpt.

Om iemand te helpen hoef je soms alleen maar hallo te zeggen of te glimlachen. Ik heb geluk gehad met mijn financiën, dus ik kan Amy Joe helpen, dus dat is wat ik ga doen.

Als dit jou ook heeft geraakt, deel dit bericht dan en vind het leuk. Zo niet, dan is dat ook goed. Maar je weet nooit wat je voor iemand kunt doen totdat je het probeert.

Reacties