Hij werd steeds zieker omdat DIT in zijn drinkfles zat, goed voor alle (groot)ouders om te lezen!

Als je een peuter hebt, herken je het vast maar al te goed. Je geeft je kind nietsvermoedend elke dag een drinkflesje met limonade en denkt er verder niet bij na. Helaas kan dit slechte gevolgen hebben, lees snel verder hoe je dit kan voorkomen.

Nadat de zoon van Simon weken buikklachten had en zijn vader niet kon achterhalen wat het was, ging hij wanhopig op zoek naar de oorzaak. Hij rook ineens dat het drinkflesje van zijn zoon een onaangenaam geur verspreidde.

Hij merkte dat de geur kwam van de verzegelde anti-lekfunctie van het bekertje en sneed het plastic open. Toen kwam hij tot een schokkende ontdekking. De binnenkant van de beker zat namelijk vol met schimmel! De vader schaamde zich ervoor dat zijn zoontje zo lang van deze beker had gedronken.

De meeste drinkbekertjes met een anti-lekfunctie hebben een hogere risico om te gaan schimmelen. De kleine partikeltjes blijven plakken en groeien binnenin het bekertje. Schimmel kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken zoals een verstopte neus, keelpijn, hoesten en ernstige oog- en huidirritaties.

Het beste is om de bekers niet te lang met vloeistof te laten staan alvorens ze te wassen. Ook kun je beter geen vloeistoffen gebruiken die niet worden aanbevolen, zoals melk, fruitsappen en warme vloeistoffen.
Gebruik het flesje dus niet te lang als je iets verdachts ruikt.

In onderstaande video zie je hoe de moeder het drinkbekertje opensneed. Deel dit bericht met iedereen die ook een peuter heeft en voorkom hetzelfde probleem.

Reacties