HUH daarom verdwijnen je sokken altijd in de wasmachine!

Echt iedereen kan hier over meepraten: je koopt een aantal keer per jaar een pak met sokken en binnen de kortste keren heb je er nog maar een paar over. Nadat je een wasje hebt gedraaid, ben je alweer wat sokken kwijt. Zoeken heeft geen zin, want ze zitten echt niet meer in de wasmachine. Ben jij ook altijd zo benieuwd waar die sokken nou blijven? Lees snel verder!

sokken

Je wasmachine is toch echt de boosdoener. In de machine zit een smalle kier tussen de trommel en kuip. Deze bevindt zich achter de rubberen rand bij de deur. Tijdens het wassen worden de sokken langzaamaan langs de deur door de kier heen gedrukt. Je sok blijft daar hangen en wordt uiteindelijk verpulverd en opgelost. De opgeloste deeltjes van de sok worden uiteindelijk afgevoerd met het water. Die vind je dus nooit meer terug!

Nu wil je natuurlijk weten hoe je er toch voor kunt zorgen dat je aan het einde van het jaren niet alle sokken bent kwijtgeraakt? Het antwoord is heel simpel: gebruik een wasnetje. Voor de zekerheid kun je dit ook met ander klein wasgoed doen, zoals panty’s en strings.

Bron: Durf Te Vragen

Reacties