Huh o.a. andere biefstuk, schnitzel en carpaccio bestaan uit aparte gelijmde stukjes vlees!

De video die de Keuringsdienst van Waarde onlangs publiceerde heeft voor ontzettend veel ophef gezorgd. In het korte filmpje laten de makers zien hoe vlees- en visresten in de fabriek aan elkaar worden geplakt.

Op het bericht kwamen meer dan driehonderd reacties en de video werd 56.000 keer bekeken. Mensen noemden het bericht smerig, walgelijk en goor.

Wat veel mensen namelijk niet wisten is dat biefstuk, schnitzel, plakken zalm en carpaccio bestaan uit stukjes vlees. Dat hoort ook op het etiket te staan. In de vleesfabriek worden de resten bij elkaar geperst. Om het aan elkaar te lijmen worden twee stoffen gebruikt, namelijk fibrinogeen en trombine. Dit zijn dezelfde stoffen die ervoor zorgen dat je bloed stolt als je een wondje hebt.

Als je er op gaat letten is het waarschijnlijk wel met het blote oog te zien dat je geen vlees van één stukje op je bord hebt liggen. Bij biefstuk is het zo goed geplakt, dat het net echt lijkt.

Veel mensen vinden het een misselijkmakend idee dat er een middeltje is gebruikt om vlees aan elkaar te plakken. Sommige geven dan ook aan dat het een extra reden is om geen vlees meer te eten of alleen nog maar naar de slager te gaan. Ook zijn er mensen juist positief, zij vinden dat het is goed om alles van het dier te gebruiken. Dat is beter dan weggooien.

Benieuwd naar het filmpje? Kijk dan op de volgende pagina!

Reacties