HUH Wist jij dat veel olijfolie nep is? ZO check je of die van jou wel echt is!

Er zijn ontzettend veel merken olijfolie verkrijgbaar in Nederland. Maar wist je dat veel flessen olijfolie helemaal geen olijfolie zijn? Heel veel mensen denken dat ze te maken hebben met olijfolie, maar niets is dus minder waar.

Met olijfolie wordt er namelijk ontzettend veel gefraudeerd. Een schokkend feitje: maar liefst 70 procent van de olijfolie is nep en gemaakt met goedkopere olie. Eigenlijk betaal je dus voor een fake product. Nu ben je vast benieuwd of de olijfolie die je in je keukenkastje hebt staan wel echt is. Hoe je daar achter komt? Dat lees je op de volgende pagina!

Hoe je checkt of jouw olijfolie wel echt is?

Doe een beetje olijfolie in een klein schaaltje en zet het schaaltje de hele nacht in de koelkast. Als het gestold is als je het schaalt eruit is, dan heb je te maken met echte olijfolie. Is de olijfolie niet gestold en nog net zo vloeibaar als de dag ervoor? Dan heb je niet te maken met echte olijfolie.

Wist je dat olijfolie prima te gebruiken is als make-up remover? Zelfs hardnekkige make-up verwijder je ermee. Doop een wattenschijfje in een beetje olijfolie en je hebt een niet giftige, natuurlijke, parfum vrije make up remover.

In tegenstelling tot wat veel dames denken, krijg je geen vette huid van het smeren van olijfolie op je gezicht. Het is namelijk een natuurlijk product dat heel snel wordt opgenomen in je poriën. Een groot voordeel is ook nog dat olijfolie super verzorgend is. Het is de ideale nachtcréme en huidverzorging.

Reacties