HUH zo vaak moet je de vaatwasser eigenlijk reinigen!

Veel mensen kunnen zich een leven zonder een vaatwasser niet meer voorstellen. Alle vaat die op het aanrecht staat kan in één keer de vaatwasser in. Omdat een vaatwasser dagelijks met afwasmiddel gespoeld wordt lijkt het alsof het zichzelf wel schoonmaakt. Toch moet ook een vaatwasser ook gereinigd worden!

Het kan soms dat je vaat niet meer schoon eruit komt of niet fris ruik. De kans is dan groot dat dit komt omdat je vaatwasser een schoonmaakbeurt nodig heeft. Natuurlijk ligt het eraan hoe vaak je de vaatwasser gebruikt, maar het is aan te raden om ‘m gemiddeld 1 keer in de 2 maanden te reinigen.

Als je hem niet schoon maakt, blijft er kalkaanslag, etensresten en vet in de vaatwasser zitten. Door deze viezigheid kunnen filters en afvoeren verstopt raken. Het is dus niet voor niks dat je daardoor een stinkende machine krijgt. Ben je benieuwd hoe je de vaatwasser schoonmaakt? Lees dan snel verder!

Heb je niet veel tijd? Gelukkig kost het maar 10 minuutjes om je vaatwasser weer schoon te krijgen.

1.Haal de vaatwasmachine leeg en haal het filter dat onderin zit eruit.
2.Borstel het daarna met een warm sopje en een zachte afwasborstel schoon.
3. In de supermarkt zijn er tabletten te koop speciaal voor het reinigen van de vaatwasser. Als je het filter hebt schoongemaakt kun je de gebruiksaanwijzing volgen en de vaatwasser op de heetste stand leeg laten draaien.

Er is ook nog een andere manier die milieuvriendelijker en goedkoper is. Hieronder de stappen:
1.Maak de filters schoon zoals bij de eerste manier is beschreven en haal de vaatwasser leeg.
2. Giet een scheut azijn in de vaatwasser en leg er verdeeld een gesneden citroen in. Hierdoor ontkalk je de machine en ontvet je ‘m.
3. Laat de vaatwasser op de heetste stand een keer draaien.

Reacties