Is de onderkant van je strijkijzer vies? Zo maak je ‘m weer goed schoon!

Als je klaar bent met strijken, ruim je de schone kleding het liefst zo snel mogelijk weer op. Niemand strijkt bijna voor z’n lol, laat staan dat je nog even uitgebreid de strijkijzer gaat schoonmaken. Toch gaat deze er naar verloop van tijd heel smerig uitzien. Ben je benieuwd hoe je de onderkant schoonmaakt? Lees dan snel verder!

strijkijzer

Tandpasta
Een beetje witte tandpasta doet echt wonderen als het gaat om het schoonmaken van je strijkijzer. Smeer een beetje op de onderkant en poets voorzichtig met een sponsje. Let er wel op dat je dit voorzichtig doet, de gaatjes in de zool moeten namelijk niet verstopt raken. Als je even wrijft, zul je merken dat je strijkijzer weer gaat glimmen.

Kaars
Je kunt ook een kaars gebruiken om de zool van de strijkijzer schoon te krijgen. Laat je strijkbout eerst warm worden en ga er dan met een witte kaars overheen. Vervolgens pak je een stuk van een keukenrol en strijk je hier overheen. Het kaarsvet neemt dan de vieze resten met zich mee. Het kan wel zijn dat het niet in één keer alle vuil verwijdert en je dit een paar keer moet doen.

Reacties