Jouw bevroren voedsel sneller laten ontdooien? ZO doe je dat!


Bron: Kookfans

Dit is hoe jij jouw eten het snelste ontdooit!

Je hebt trek en zin om te koken. Maar dan besef je opeens dat jouw eten nog in de vriezer zit.. Shit.. Nu moet je lang wachten om het te ontdooien. Of kan het sneller? Met dit trucje zeker!

Je kent vast het kipfilet trucje al.In een zakje met warm water ontdooit dit als een gek. Maar sommige mensen doen het nog steeds in de magnetron of oven terwijl een product nog bevroren is.. Geen goed idee!

Maar hoe kan het eigenlijk dat koud water bevroren voedsel sneller en beter kan ontdooien dan warm water? Dat is toch niet logisch? Kookfans legt het je uit! Omdat koud water beter geleidt dan lucht, zullen de voedingswaren sneller ontdooien. Zo doe je het:

Haal de bevroren voedingswaren uit de verpakking en plaats het in een hersluitbare plastic zak. Druk de lucht eruit, rits het zakje dicht en doe het gesloten zakje in een schaal.
Zet de schaal in de gootsteen onder lopend koud water. Duw het zakje onder water door er iets zwaars op te zetten.
Vervang iedere tien minuten het koude water totdat de voeding is ontdooid. Afhankelijk van de grootte van het eten duurt dat zo’n twintig minuten.
Nu kun je het eten uit het zakje halen en meteen gebruiken!

Reacties