Kalkaanslag in de waterkoker? Dit trucje kende je nog niet!

Last van kalkaanslag in je waterkoker? Dit trucje kende je nog niet!

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met kalk in de waterkoker. Het ziet er viezer uit dan het is, maar we houden liever alles schoon. Het kan een lastig klusje zijn, maar we hebben een aantal simpele trucjes voor je!

Hoe kom je nu makkelijk en veilig van kalkaanslag in de waterkoker af? Vul je waterkoker met water zodat minstens het warmte element onder water staat. Doe hier een flinke scheut azijn bij en zet de waterkoker aan. Na het koken spoel je de waterkoker goed na. Kook vervolgens nog een keer met alleen water in de waterkoker om ervoor te zorgen dat alle azijn uit de koker is en je koffie of thee niet naar azijn smaakt.

Nog een andere manier om kalkaanslag te verwijderen is door hem te vullen met een handvol rijst en lauw water. Door even te schudden, komt de kalkaanslag los. Na het omspoelen is je waterkoker schoon en heb je geen nare geurtjes meer in huis.

Toch is voorkomen beter dan genezen toch? Dit trucje kent bijna niemand:

Je kunt kalkaanslag heel makkelijk voorkomen door schone schelpjes in de waterkoker te doen. De schelpjes hebben een werking waarbij ze kalk opnemen. Let er wel op dat je de schelpjes tijdig vervangt.

Reacties