Kan je maar niet in slaap komen met dit warme weer? ZO wel!

Vind jij het ook zo lastig om in slaap te komen met deze warmen dagen? Bij ons was het al snel 28 graden binnen en dat is veel te benauwd om lekker te slapen. Soms weet je ook gewoon niet meer wat je met de hitte aan moet. Kan je nou beter in de middag het raam open laten om te luchten of je juist de gordijnen dicht houden. Wij houden ontzettend veel van dit zomerse weer, maar helaas heeft dit dus ook nadelen.

Wij hebben wat slaaptips van psychologe en slaapexpert Annelies Smolders op een rijtje gezet, waardoor je waarschijnlijker makkelijker in slaap valt.

1. Voor je gaat slapen is het beter om niet meer te sporten, in bad te gaan of een sauna te nemen. Daarmee warm je, je lichaam namelijk nog meer mee op en dan wordt slapen heel moeilijk.

2. Ga wat later slapen. Zo bouw je een slaaptekort op, dat je daarna gaat inhalen waardoor je weer makkelijker in slaap valt. Het is echt niet erg om een paar nachtjes minder te slapen.

3. Heb je een airco in huis? Dat kan een heerlijke verkoeling zijn, maar zet ‘m niet te koud. Zorg er eerst voor dat de ergste hitte uit de kamer is. Als het te koud is, word je daar weer wakker ervan.

4. Zet je ventilator voor het open raam om een koelere wind binnen te laten. Het kan ook helpen om een bakje ijs voor je ventilator zetten. Als je je lichaamstemperatuur naar beneden krijgt, val je sneller in slaap.

Bron: de Telegraaf

Reacties