Gooi jij normaal ook jouw keukendoeken bij de rest van de was? Lees dan dit even door!

Gooi jij jouw was altijd gewoon bij elkaar zonder goed te scheiden? Hoppa, theedoeken, handdoeken en beddengoed bij elkaar in de trommel. Lekker makkelijk toch? Nee, alles behalve dat! Het is namelijk helemaal niet goed om keukendoeken bij de rest te gooien! Wij leggen even uit waarom je dit beter niet kunt doen!

theedoek

Viezigheid

Je begrijpt dat keukendoeken enorm vies worden. Je droogt er niet alleen je afwas mee, je maakt ook vaak dingen schoon en gooit er even een doekje overheen. Daarnaast raakt het zoveel vieze handen en gezichten aan en je kunt het je wel voorstellen: hier zitten bizar veel bacteriën op. Moet je die dus wel bij elkaar in de machine stoppen? Nope!

Heftige behandeling
Het kan wel, maar het is toch beter van niet. Aangezien theedoeken, vaatdoeken en andere keukendoeken vaak heel erg vuil zijn (er zitten sowieso veel bacteriën op) is het raadzaam om deze voor te wassen. Ook is het noodzakelijk om de keukendoeken aardig heet te wassen om ervoor te zorgen dat echt alle bacteriën uitgeroeid worden. Dit is bij elkaar een nogal heftige behandeling die niet echt geschikt is voor delicaat beddengoed of zachte handdoeken. Om over je kleding maar niet te spreken!

Reacties