Koffiefilters in huis? Naast het zetten van koffie kun je ze ook hiervoor gebruiken!

Misschien gebruik je ze elke dag of heb je ze nog ergens achter in het keukenkastje staan, maar met koffiefilters kun je meer dan alleen een lekker bakkie koffie zetten. Dit papierfilter wordt in veel oudere koffiezetapparaten gebruikt om het koffiedik te scheiden van de koffie zelf. Deze zelfgemaakte koffie wordt daarom door velen ook wel filterkoffie genoemd.

Voor deze drie schoonmaakklussen in huis kun je ook koffiefilters voor gebruiken.

Herkomst

Leuk om te weten is waar het idee van het koffiefilter precies vandaan komt. Deze filter is uitgevonden door de uit Dresden afkomstige huisvrouw: Melitta Bentz. Zij kwam op het idee omdat zij zich ergerde aan koffiedik onderin de koffiekopjes. Zij bedacht een papieren filter, gemaakt van een vloeipapier uit een schoolschrift van haar zoon, dat zij in een metalen schaaltje legde waarin zij gaatjes had geprikt. Toen zij daarop complimenten van haar dameskransje kreeg, besloot zij patent aan te vragen. Nog datzelfde jaar startte zij een eigen onderneming. Tegenwoordig kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder deze filters!

Spiegels

Om te beginnen zijn koffiefilters gemaakt van een pluisvrij materiaal. Dit maakt het bij uitstek een geschikt product om je spiegels goed mee schoon te maken. Al die vieze (vinger)vlekken veeg je gemakkelijk van de spiegel met simpelweg één losse koffiefilter. En het mooie is, het filter laat geen lelijke strepen achter, wat bij een normale vaatdoek wel het geval is. Jij blij en je spiegels zullen weer schoner zijn als nooit tevoren!

Benieuwd waar je een koffiefilter nog meer voor kan gebruiken in huis? Lees dan snel verder op de volgende pagina!

Reacties