DIT zijn de 7 belangrijkste redenen om elke dag komkommer te eten!

Komkommer is enorm veelzijdig: in schijfjes lekker op de hapjestafel, door een salade zorgt het voor een krokante bite en met een plakje ham ertussen een goed alternatief voor een boterham. Maar de groente is niet alleen lekker en veelzijdig. Komkommers hebben nog veel meer te bieden!

Om deze zeven redenen zou je iedere komkommers moeten eten!

Hydratatie
Hoe erg je je best ook doet; op sommige dagen lukt het je gewoon niet om meer dan vier glazen water naar binnen te werken. Je kunt jezelf gelukkig ook op andere manieren hydrateren dan met alleen water drinken: met komkommer bijvoorbeeld. De groente bestaat namelijk voor 90 procent uit water.

Goede stoelgang
Een komkommer bevat zowel vezels, als water. Een gouden combinatie waardoor mensen beter naar de wc kunnen. Ook zitten er enzymen in komkommers die eiwitten kunnen splitsen en die zo helpen bij de vertering van producten die veel eiwitten bevatten en daardoor moeilijk verteerbaar zijn, zoals vlees en vis.

Snack
De komkommer is dé snack bij uitstek; het is niet zo verslavend als een zak met chips of chocolade doordat het geen vet en geen suiker bevat. Maar mocht je er toch van door blijven eten, dan is er nog steeds niets aan de hand. De groente bevat namelijk zo weinig calorieën dat je er nooit van kunt aankomen.

Frisse adem
Het eten van komkommers kan ervoor zorgen dat een slechte adem minder wordt. Dit komt doordat de groente een verkoelend effect kan hebben op de maag. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de bacteriën die voor de slechte adem zorgen worden verminderd.

Kater
Iets te veel biertjes gedronken op het terras? Geen nood: de groene groente haalt je wel weer uit je dipje. In komkommers zit namelijk water en vitamine B, een goede combinatie wanneer je de tekorten wilt aanvullen die door de alcohol zijn ontstaan.

Een blije huid
Komkommers worden vaak gebruikt bij huidbehandelingen doordat het kalium, magnesium en silicium bevat. Daarnaast bevat de groente ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor koude schijfjes komkommer ervoor kunnen zorgen dat gezwollen oogleden minder dik worden.

Tot slot
Komkommers zijn niet alleen heilzaam als voedsel, maar ook om op het lichaam te gebruiken. De groente wordt vaak gebruikt bij huidbehandelingen doordat het kalium, magnesium en silicium bevat. Daarnaast bevat de groente ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor koude schijfjes komkommer ervoor kunnen zorgen dat gezwollen oogleden minder dik worden. Ook kan het een verbrande huid verzachten.

Zin gekregen in komkommer? Lees hier: Deze komkommersalade is heerlijk en binnen 15 minuten te maken, mijn favoriet vanaf nu!

Reacties