Kun je iets waar vriesbrand opzit nog gewoon eten? DIT is de waarheid!

Voordeelverpakkingen zijn doorgaans een stuk goedkoper dan kleinverpakkingen. Ook hebben slagers en supermarkten vaak een aanbieding waarbij de tweede verpakking gratis is of de helft van de prijs. Maar aangezien we tegenwoordig niet meer gezinnen met acht kinderen hebben, kunnen we dit nooit in één maaltijd opmaken. Laat staan als je samen of alleenstaand bent. Dus je stopt het in de vriezer. Helaas komt het dan weleens voor dat er vriesbrand ontstaat. Kun je het dan nog wel gewoon eten?

Kun je vriesbrand eten?

Vriesbrand

Wat is vriesbrand eigenlijk? Het ontstaat als je eten zijn vocht verliest in de vriezer. Je ziet dit bijvoorbeeld vaak bij vlees. Het vocht zal uit het vlees trekken en ijskristallen kunnen ontstaan. Hierdoor raakt het vlees uitgedroogd waardoor je soms verkleurde en harde stukken ziet. Bij kip slaat het vlees vaak wit of lichtroze uit, biefstuk en gehakt worden donker of lichtbruin. Dit ziet er natuurlijk alles behalve smakelijk uit, maar is het ook gevaarlijk? Lees het op de volgende pagina!

Reacties