Last van aangekoekt vet in je oven? Met dit trucje ben je er zo vanaf!

Aangekoekt vet in de oven is altijd vies en vervelend. Maar wij hebben een trucje waarmee jij er binnen no time vanaf bent!

Je kent het wel, een iets te volle ovenschotel, een springvorm die lekt.. Aangekoekt vet in de oven zit er sneller dan je zou willen. Maar de grootste vraag is: hoe kom je er ook weer vanaf? Het antwoord is simpeler dan je zou denken: citroen!

Hoe doe je dit?
Het is niet moeilijk. Zuig om te beginnen met een stofzuiger alle losse stukjes en kruimels op. Denk hierbij ook aan de rubberen randen langs de deur. Daar blijven veel kruimels in hangen.
Snijd vervolgens een citroen in schijfjes en leg die in een ovenvast schaaltje.
Verwarm de oven nu voor op 200 graden.
Zet het schaaltje in de oven als die is opgewarmd en laat ‘m tien minuten in de hete oven staan. De sappen in de citroen verdampen. Deze ‘citroenstoom’ weekt al die nare vetresten heel gemakkelijk los.

Het enige wat je nu nog rest is alles weghalen met een vochtige microvezeldoek. Spoel de doek tussendoor even uit en herhaal deze stap nog eens.
Laat de deur van oven even openstaan tot alles weer goed droog is.
Hardnekkige vlek?
Mocht dit trucje toch sommige vlekken niet verwijderen dan vraagt dat om het zwaardere geschut. Pak 30 gram baking soda en voeg water toe tot je een mooie dikke pasta hebt. Smeer dit op de vlek die je niet weg krijgt. Laat dit 15 tot 30 minuten inwerken en je boent de vlek zo weg! Zo makkelijk kan het zijn. Wil jij weten waar die lade onder de oven nou eigenlijk voor dient? Lees het HIER!

Reacties